Bronsgieten
Een beeld in was wordt allereerst voorzien van aangietkanalen en ontluchters én bij massieve vormen ook van een kern van vuurvast materiaal.
Het geheel wordt daarna ingevormd in een vuurvaste massa, uitgestookt en daarna volgegoten met brons. Dit proces vindt plaats met gebruik van eigen ovens, die staan in de werkruimte aan de Floris Hazemeijerstraat. Daarna wordt het bronzen gietsel afgewerkt (geciseleerd) en krijgt het beeld kleur door het aanbrengen van zuur/zout (patina).
Er wordt bij voorkeur gewerkt volgens de verloren was methode (cire-perdu), maar stortend gieten en zandgieten worden ook behandeld.
Vanuit zijn ervaring met diverse materialen en technieken kan de docent veel kennis overdragen van de diverse opvattingen over het maken van beelden. Daarnaast is het voor veel cursisten leerzaam om gezamenlijk met anderen te werken. Je raakt geïnspireerd door wat je om je heen ziet ontstaan.
Boetseren en bronsgieten
Maandagavond 19:30 - 22:00 uur (vol)
Dinsdagavond 19.30 - 22.00 uur (vol)
** Momenteel zijn de lessen op de maandagavond en de dinsdagavond vol.
Heb je wel belangstelling, stuur dan een mail met je gegevens naar info@oyfo.nl.
We plaatsen je naam op de wachtlijst!
Wat kost mijn les? Kan ik ook korting krijgen? Wat als ik een keer niet naar mijn les kan komen?
Je vindt het antwoord hier!
Tarieven beeldend 2023-2024
Kortingsregeling 2023-2024
Algemene voorwaarden Oyfo Kunstenschool
Docenten

Bert Nijenhuis
Mijn naam is Bert Nijenhuis.
In 1983 heb ik bij Martin Stolk, bij Scheppende Handen Hengelo, een cursus bronsgieten mogen volgen. In 1984 ben ik afgestudeerd aan de AKI in Enschede, in beeldhouwen.
Beeldhouwen is een mooi vak en inhoudelijk heel divers en niet alleen vanwege het materiaal. Bronsgieten is een bijzonder ambacht. Met trots mag ik beide vakken doorgeven.