Onze docenten

Muziek

Ad Smit Piano

Ad Smit

Allround piano leren spelen op alle niveaus van pop en jazz tot licht klassiek. Het afwisselende aan lesgeven is dat elke leerling anders is. Ik hou rekening met muzikale smaak en de belevingswereld van de leerlingen en ben een enthousiaste docent.

Andre van Huizen Bariton, Bastuba

Andre van Huizen

Mijn naam is Andre van Huizen en ik geef les op de bariton en bastuba. Naast mijn werkzaamheden als docent geef ik graag bijscholingslessen en ben ik actief als dirigent, jurylid en radiopresentator.


Anne-Marie ten Heggeler Big Bands, Trompet

Anne-Marie ten Heggeler

Ik vind het leuk om beginners de basistechnieken aan te leren en gevorderden verder te helpen met het ontwikkelen van hun muzikaliteit. Daarnaast werken we aan improvisatie en het spelen in een blaassectie.

Bart Siemerink Piano, keyboard, music production en theorie

Bart Siemerink

Mijn naam is Bart Siemerink. Bij Oyfo geef ik les in Music-Production, piano en keyboard. Ik heb elektronisch orgel, Music-Production en keyboards gestudeerd aan het Conservatorium in Enschede. Daarnaast ben ik ook actief bij het produceren van E(lectronic)D(ance) M(usic). Muziek maken met de computer net als David Guetta, Afrojack, Avicii.

Baz Laarakkers Electrische gitaar

Baz Laarakkers

Mijn naam is Baz Laarakkers en ik ben gitarist/componist. Zowel tijdens als na mijn studie aan het Conservatorium speel en componeer ik voor veel verschillende bands en projecten in binnen- en buitenland. In mijn lessen gaan we in jouw eigen tempo aan de slag in de stijl die jij vet vindt en werken we aan je speltechniek. Als je graag noten wilt leren kan dat, maar dit is geen verplichting.

Bram van der Beek Zang, koren

Bram van der Beek

Samen met de leerling werk ik als zanger/pedagoog aan interpretatie, expressie en alles op het gebied van zangtechniek. Ik vind het heerlijk om te werken in een organisatie als Oyfo die zijn vleugels uitslaat. Daarnaast ben ik werkzaam als koor- en orkestdirigent en cursusleider in het buitenland.

Brigit Huiskes Muziekwerkplaats

Brigit Huiskes

Met heel veel plezier gaf ik jarenlang muziekles op basisscholen in Oldenzaal en Hengelo. Ik ken verschrikkelijk veel liedjes die ik graag op gitaar begeleidt. Ik hou heel erg van klassieke piano- en koormuziek, maar gebruik in mijn lessen vaak popmuziek en laat de leerlingen ritmes meespelen met ritmestokken. Stilzitten is er in mijn lessen niet bij, ik hou van dansen, bewegen op muziek en body-percussion. Ik ben koordirigent van twee kerkkoren en in mijn vrije tijd verteller van verhalen.

Carla Nieuwenhuis Piano

Carla Nieuwenhuis

Ik ben Carla Nieuwenhuis en ik geef pianoles bij Oyfo. Mensen van alle leeftijden (van 6 tot 60+) begeleiden in hun muzikale pad op de piano is voor mij een uitdaging. Iedere leerling krijgt de kans zich op eigen wijze te ontplooien, en dat maakt het lesgeven heel afwisselend. Naast pianodocent ben ik vertegenwoordiger van de sectie toetsen en OR-lid.

Christian Kuiper Gitaar

Christian Kuiper

Ik werk met leerlingen graag aan een goede basis om daarmee de veelzijdigheid van dit mooie instrument te ontdekken. Samen gaan we op zoek naar jouw eigen smaak en stijl. Naast Oyfo werk ik bij muziekschool Gronau en speel ik als gitarist bij Grupo d’Aro en Wild Honey Acoustic Trio.

Egbert van Groningen Trombone

Egbert van Groningen

Trombone is een super veelzijdig instrument; klassiek, jazz, pop, in veel stijlen kom je de trombone tegen. Ik vind het superleuk om mijn leerlingen hier allemaal mee kennis te laten maken. Het is mooi om te zien dat een leerling steeds beter zijn instrument beheerst. En dat op mijn favoriete instrument!

Elze Abelen Piano

Elze Abelen

Mijn naam is Elze Abelen en ik geef met heel veel plezier pianoles bij Oyfo.
Piano is een heel veelzijdig instrument waarmee je alle soorten muziek kunt spelen, alleen of samen. Ik vind het erg leuk om te zien hoe je door muziekles allerlei vaardigheden leert die je ook buiten de muziekschool goed kunt gebruiken.

Eric Mohede Akoestisch gitaar

Eric Mohede

De lessen die ik geef zijn breed georiënteerd. Het idee achter deze opzet is om de leerlingen zoveel mogelijk kennis te laten maken met verschillende muziekstijlen. Het mooie van mijn vak is de leerlingen te enthousiasmeren en hen te helpen bij het ontwikkelen tot de muzikant/gitarist die hij of zij wil worden.

Esther Nijholt Cello

Esther Nijholt

Ik ben Esther Nijholt. Ik wil je laten ervaren hoe geweldig het is om cello te leren spelen, je in dat proces te begeleiden en samen te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Folkert Buis Slagwerk, drums

Folkert Buis

Mijn naam is Folkert Buis en ik geef slagwerk- en drumlessen bij Oyfo. Het leuke aan mijn vak is dat het zo divers is. Je kunt als drummer alle kanten op: in een band, in een orkest of bij een slagwerkgroep. En als je even geen zin hebt in drummen kun je je uitleven op een vibrafoon, marimba of djembé!

Kars van der Tuin DJ

Kars van der Tuin

Mijn naam is Kars van der Tuin. Ik ben DJ en producer en studeer aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. In het weekend zie je mij als DJ terug in het uitgaansleven in Hengelo. Bij Oyfo verzorg ik de DJ cursus. Wanneer je weet hoe bepaalde tracks opgebouwd zijn kan je daar op inspelen en wordt de set die je draait nog interessanter. Dat is wat de DJ cursus bij Oyfo zo leuk en relevant maakt.

Kimmy Reef Saxofoon

Kimmy Reef

Mijn naam is Kimmy Reef en ik ben als saxofoondocente werkzaam bij Oyfo Kunstenschool. Mijn liefde voor de saxofoon en het bespelen van dit mooie instrument breng ik graag met enthousiasme aan anderen over. Ik hoop je snel bij Oyfo te zien!

Maaike Bosscher Harp

Maaike Bosscher

Ik ben Maaike Bosscher en ik geef harplessen bij Oyfo. Ik word zelf erg blij van het spelen op mijn harp en ik vind het erg fijn om dat door te geven. Het is geweldig om iemand te helpen iets te bereiken waar hij of zij trots op mag zijn.

Manon Meijer Dwarsfluit

Manon Meijer

De dwarsfluit is een veelzijdig instrument. Het wordt veel in orkesten/ensembles ingezet, en er kunnen veel soorten muziek op worden gespeeld. Lesgeven blijft mij inspireren en boeien, bij iedere leerling, ongeacht leeftijd, telkens opnieuw. Het plezier hebben en samen muziek maken staan voorop. Enthousiast mijn eigen passie kunnen delen is super!

Marianne Bosch Klarinet

Marianne Bosch

Hoi, ik ben Marianne en werk als klarinetdocent bij Oyfo. De klarinet is een mooi en veelzijdig instrument: hij kan heel hoog en heel laag, heel hard en heel zacht en alles wat daar tussen zit. Kom je ook eens proberen?

Marieke Kroes Accordeon

Marieke Kroes

Volksmuziek, tango, jazz, pop, Bach: alles is mogelijk op een accordeon! Met veel plezier breng ik leerlingen van alle leeftijden op creatieve wijze met al dit moois in aanraking. Samen ontdekken we wat hun muzikale taal is en hoe je deze zo goed mogelijk kunt leren spreken.

Marijke Schat Blokfluit

Marijke Schat

Ik ben Marijke Schat. Na het afronden van het conservatorium in Amsterdam heb ik concerten gegeven met verschillende ensembles en gaf ik op verschillende plekken les. Inmiddels geef ik al zo’n 30 jaar met veel plezier les in Hengelo. Mijn hobby’s zijn lezen en fotograferen.

Michel Kroese Contrabas

Michel Kroese

Ik ben een klassiek geschoold contrabassist. Al jaren ben ik met veel plezier verbonden aan het Symfonieorkest voor Overijssel, nu PHION genaamd. Bij OYFO geef ik enthousiast les om ons bijzondere vak door te geven en te vertellen over alle ins and outs van onze taak als basis van de muziek.

Natascha Vos Viool

Natascha Vos

Ik ben Natascha Vos en met veel plezier geef ik al vele jaren vioolles bij Oyfo. Hou je van de hoge strijkersklank en ben je tussen de 4 en 99 jaar? Dan is de viool met haar mooie klankkleuren misschien iets voor jou.
Hoop met veel enthousiasme te kunnen bijdragen aan een mooie muzikale ontwikkeling.

Nelleke Roozenbeek Muziek op Schoot, Muziek met Peuters

Nelleke Roozenbeek

Het is heel erg leuk om Muziek op Schoot en Muziek met Peuters te geven bij Oyfo.
Magisch om te zien hoe heel jonge kinderen reageren en openbloeien als ik ga zingen of op de fluit ga spelen.
Morgens vol mooie muziekmomenten met de allerkleinsten en hun ouders.

Nick Kerkhoff Basgitaar

Nick Kerkhoff

Geboren in Hengelo en afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium. Hier heb ik de opleiding Jazz&Pop gevolgd met als hoofdvak basgitaar. Als bassist ben ik actief in diverse bands, zowel live als in de studio. Daarnaast heb ik met verscheidene artiesten het podium mogen delen.
Werken met gemotiveerde leerlingen geeft mij veel energie. Iedere leerling is anders en heeft zijn of haar eigen denkwijze. Dit houdt het voor mij afwisselend en interessant.

Niels Pol Hobo

Niels Pol

Naast lesgeven speel ik regelmatig bij verschillende orkesten, zoals het Phion en het Van Wassenaer Consort. Daarnaast heb ik mijn eigen ensemble, Ensemble de Nootzaak, waarmee we regelmatig spelen bij verschillende kamermuziek series en theaters. Het samen instuderen, repeteren en het spelen van concerten met anderen in een orkest of in kleinere ensembles is iets waar ik ontzettend gelukkig van word. Het geeft je namelijk de kans om samen met anderen te werken aan iets heel moois

Nora Volkert Zangeres/zangcoach

Nora Volkert

Ik ben (Eleo)nora Volkert, dirigent van het Hengelo’s Ochtend Koor en vrouwenkoor Goed Gestemd. Een koor vind ik een interessante combinatie van samen zingen en sociaal gebeuren. Daarvan deel uitmaken is een boeiend avontuur. Het vinden van passend en afwisselend repertoire en het maken van arrangementen een leuke uitdaging.

Rianne Blaak-van den Berg Hoorn

Rianne Blaak-van den Berg

Liefde en passie! Dat is wat ik nog dagelijks voel als ik de hoorn in mijn handen heb. Als jong meisje ben ik besmet geraakt met dit heerlijke muziekvirus. Het is een voorrecht om dit te mogen doorgeven aan de leerlingen van Oyfo. Mijn naam is Rianne en het lijkt me leuk om jou te leren kennen!

Muziekgeschiedenis

Roel Smit

Roel Smit was 18 jaar lang docent kerkorgel aan de Doetinchemse Muziekschool. In 2013 begon hij zijn onderneming Leven met Muziek, waarmee hij mensen wil betrekken bij klassieke muziek. Daarvoor geeft hij interactieve lezingen en cursussen over verschillende muziekonderwerpen. Tevens is hij stadsbeiaardier van Hengelo en bespeelt iedere woensdag rond lunchtijd een uur lang het carillon van de stadhuistoren.

Simone Ewouds Zang, aerobics

Simone Ewouds

Mijn naam is Simone Ewouds, ik ben zangdocente, geef aerobicslessen en treed zelf op in verschillende bezettingen. Alleen, als duo (Rebellious Rose) en ook in de band GeweldiGenoten. Ik heb gestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
Bij OYFO geef ik zanglessen en een uur Aerobicsles op maandag.

Suzanne van Berkum Fagot

Suzanne van Berkum

Ik ben Suzanne van Berkum en als fagotdocent verbonden aan Oyfo. Met veel plezier maak ik iedereen die gecharmeerd is door dit veelzijdige houten blaasinstrument wegwijs op de fagot. Met als doel om samen te kunnen spelen in orkesten en ensembles, iets waar ik zelf geen genoeg van kan krijgen!

Wouter Munsterman Piano

Wouter Munsterman

Mijn streven als pianodocent is leerlingen dichter bij hun instrument en de muziek te brengen. Hiervoor gebruik ik beproefde en nieuwe lesvormen. De lessen die ik geef zijn op maat gemaakt om de leerling zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Dans

Kim Sanne Hilderink Dans

Kim Sanne Hilderink

Dans is en blijft mijn passie, een leven zonder dans kan ik me niet voorstellen! Ik ben afgestudeerd aan MBO dans, heb doorgestudeerd in Arnhem aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als Dans Docent. Oyfo was de eerste dansschool waarbij ik mijn danslessen mocht geven en daar geef ik met veel enthousiasme de lessen.

Marleen Hamer Dans

Marleen Hamer

Ik ben afgestudeerd aan Artez en werkzaam als all-round docent, voor dansers van 4 tot 70+ jaar. Tevens ben ik ook artistiek coördinator van de dansafdeling van Oyfo.
In mijn lessen kun je je blijven ontwikkelen of je nu professioneel danser wil worden of gewoon lekker een uurtje wil dansen.
Dance Isn’t what I do It’s what I am

Marlou Pascale Gerritzen Hiphop/Streetdance

Marlou Pascale Gerritzen

Dit is Marlou Pascale, ze is 22 jaar. Ze danst al ruim 10 jaar en geeft al 4,5 jaar dansles aan alle leeftijden! Muziek is ook een hele grote bezigheid en daarnaast maakt ze ook nog veel leuke video’s en foto’s. Marlou is een creatief persoon, wat ze graag deelt met de leerlingen die ze les geeft.

Roxaine Wessels Dans

Roxaine Wessels

Mijn naam is Roxaine Wessels, voor de meesten Rox. Ik geef Hiphop/streetdance bij Oyfo aan geweldig gemotiveerde kids. Een ieder in zijn eigen kracht. Ze geven mij wekelijks opnieuw energie door ze met “plezier” te zien groeien in dans. Dat maakt mij een trotse dansdocent.

Simone Ewouds Zang, aerobics

Simone Ewouds

Mijn naam is Simone Ewouds, ik ben zangdocente, geef aerobicslessen en treed zelf op in verschillende bezettingen. Alleen, als duo (Rebellious Rose) en ook in de band GeweldiGenoten. Ik heb gestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
Bij OYFO geef ik zanglessen en een uur Aerobicsles op maandag.

Sonja Bleijerveld Dans

Sonja Bleijerveld

Mijn naam is Sonja Bleijerveld. Met heel veel passie en plezier geef ik danslessen bij Oyfo kunstenschool. Het is heerlijk om te zien hoe leerlingen kunnen opbloeien door lekker te dansen. Naast het overbrengen van danstechnieken ben ik blij ook mijn liefde voor dans door te mogen geven!

Stash Ferdinand Breakdance/improv dance

Stash Ferdinand

Stilzitten heb ik nooit gekund, gelukkig hoef ik dat ook bijna niet te doen. Als freelance dansdocent en producer heb ik altijd iets te doen. Bij Oyfo verzorg ik breakdance lessen waar in ik jou de basis moves van deze dansstijl leer. Of als je deze al ergens anders eerder hebt geleerd ga ik een stapje verder met je en leren we hoe we combinaties moeten maken en werken we aan powermoves en stijl. Ook ga ik een les improvisatie geven waar ik leerlingen tools geef om met een dans naar hun keuze te kunnen improviseren. In deze les zal ik ook werken aan mobiliteit, kracht en expressiviteit

Beeldende kunst

Annemarie van Uden Glasvormgeving

Annemarie van Uden

Mijn naam is Annemarie van Uden en sinds 2012 werk ik als docent glasvormgeving bij Oyfo.
Werken met glas is een uitdaging en bij Oyfo heb je alle gelegenheid om dat te ontdekken!

Ben Kamphuis Programmeren en gamedesign

Ben Kamphuis

MEd: trainer-consultant, uitgever, lid van de kerngroep van de commissie Kunsteducatie Hengelo. Bij Oyfo geef ik les in gamedesign en programmeren. Rode draad in mijn werk zijn nieuwe media die constant vragen opnieuw naar je werk te kijken. Moet het anders? Kan het beter? Waarom doen we dit?

Bert Otter Boetseren, bronsgieten, hout- en steenhakken

Bert Otter

Mijn naam is Bert Otter. Geboren in 1955 en in 1979 afgestudeerd aan de AKI als plastisch vormgever met aantekening KPDB om les te geven buitenschools. Ik geef lessen in algemene beeldhouwtechnieken. Mooi aan het werk bij Oyfo vind ik wisselwerking met cursisten en het zien groeien van hun vaardigheden.

Bryan Rietman Schilderen

Bryan Rietman

In mijn lessen leer je verschillende schildertechnieken die je verder helpen om tot een eigen beeldtaal te komen. Door inzicht te verschaffen in zaken als vorm, tonaliteit, kleur, perspectief en materiaal. Mijn kennis heb ik opgedaan aan de Klassieke Academie waar ik lessen heb gevolgd bij o.a. Henk Helmantel en Matthijs Röling.

Dorothé Verberne Beeldende vorming, tekenen en schilderen

Dorothé Verberne

Wat ik zo leuk vind aan het lesgeven aan kinderen is de spontaniteit in hun werk. Dat je terugziet dat ze goed naar je uitleg hebben geluisterd. Het allermooiste is dat de kinderen plezier hebben in wat ze doen, en plezier blijven houden door de nieuwe dingen die ze van je leren.

Erna Futselaar Keramiek

Erna Futselaar

Mijn naam is Erna Futselaar en ik ben keramisch beeldend kunstenaar. Ik zie het als een uitdaging om mijzelf continu te vernieuwen door nieuwsgierig te blijven, te onderzoeken en te experimenteren. Onder andere door moderne en oudere technieken te combineren. Dat gun ik mijn cursisten ook en wil hen daar graag in stimuleren en ondersteunen.

Jessie von Piekartz Crossmedia design

Jessie von Piekartz

Als docent probeer ik de cursisten te laten ervaren wat creativiteit kan geven. Ik wil de cursist laten zien dat er zoveel te ontdekken, te creëren, te bedenken en te vertellen is. Door mijn enthousiasme en openheid wil ik de cursisten intrinsiek motiveren. Zodat ze vanuit hun eigen fascinatie aan de slag gaan.

Julius Visser Fotografie

Julius Visser

Julius Visser is afgestudeerd aan de AKI als fotograaf en momenteel werkzaam als fotograaf/vormgever binnen Visser & de Graef communicatie, waarvan hij mede-eigenaar is. Daarnaast geeft hij bij Oyfo enthousiast les in fotografie. Er is niets mooier om uit passie voor het vak te kunnen inspireren en daarin te delen met cursisten.

Kevin Storm Virtual Reality, Photoshop, Comics maken, Robots.

Kevin Storm

High-tech en creativiteit. Dromen kunnen vangen en tastbaar maken. Sinds mijn 18e vlieg ik de hele wereld over als gitarist en heb ik een enorme voorliefde voor alles dat met tech te maken heeft. Ik wil jou laten zien dat je alles kan, als je weet hoe je ervoor moet vechten!

Ligita Brinkman Edelsmeden

Ligita Brinkman

Mijn naam is Ligita Brinkman. Als docent edelsmeden bij Oyfo deel ik mijn passie voor sieraden met mijn cursisten. Creatieve vrijheid en een oog voor detail vormen de basis waaruit de prachtigste werken ontstaan. Zien hoe mijn cursisten hun talenten samen ontwikkelen, dat is wat de lessen zo mooi maakt.

Ludmilla van der Spoel

Mirna Limon Tekenen & Schilderen

Mirna Limon

Mijn naam is Mirna Limon en ik ben beeldend kunstenaar, docent en coach. Ik exposeer regelmatig en voer regelmatig kunsteducatieve opdrachten uit voor culturele instellingen en musea.
Bij Oyfo ontwikkel ik educatief materiaal bij tentoonstellingen van het Kunstpodium. Ik geef tekenlessen en ik ontwikkel en verzorg regelmatig kunstlessen op scholen. Soms ook erfgoed- en technieklessen en tinkerworkshops. Ik wens iedereen een creatief en kunstzinnig leven toe met als doel: innerlijk geluk.

Paula Krom Houtwerkplaats, fashionLab

Paula Krom

Ik ben opgeleid als toegepast kunstenaar/modevormgever en docent beeldende kunst. Bij Oyfo geef ik de cursussen Houtwerkplaats voor kinderen en FashionLab voor tieners, verzorg educatief materiaal bij tentoonstellingen in ZaalZuid en ben veel op scholen in Hengelo te vinden om in de klas kunstlessen te verzorgen.

Persheng Warzandegan Tekenen, schilderen, keramiek

Persheng Warzandegan

Mijn naam is Persheng Warzandegen, geboren in Iran, en in 1995 afgestudeerd aan de AKI in schilderen, fotografie, keramiek en ruimtelijk werk. Ik geef inmiddels 22 jaar les bij Oyfo in tekenen, schilderen en keramiek. Van figuratief tot abstract voor beginners en gevorderden die op een avontuurlijke manier hun eigen visie willen ontwikkelen.

Petra de Wilde Keramiek

Petra de Wilde

Mijn naam is Petra de Wilde en ik ben keramist. Zelf maak ik graag alles van porselein omdat het zo’n puur en transparant materiaal is. Al 30 jaar heb ik keramiek technieken geleerd van verschillende kunstenaars. Graag wil ik de mogelijkheden met keramiek met jullie delen.

Sterre Arentsen Crossmedia Design

Sterre Arentsen

Bij mij ben je aan het juiste adres als je alles wilt weten over het maken van 2D beeld; fotografie, illustratie en gemixt. Mijn kracht: visualiseren wat ik om mij heen zie en deze hedendaagse dingen uit te lichten, op een artistieke manier. Ik laat je graag kennismaken met omzetten van de realiteit naar beeld.

Vaya Nijhof Techniek

Vaya Nijhof

Mijn naam is Vaya Nijhof en ik ben interieurarchitect. Met mijn kunst- en techniekachtergrond staat het ‘tinkeren’ dicht bij mij. Het gaat bij mij om de ‘maakmindset’: het creëren, experimenteren en ontdekken zoals 3D ontwerpen & printen, programmeren, houtbewerking enzomeer. Tinkeren is een creatieve manier om kinderen te stimuleren om met kunst & techniek in aanraking te komen. Ik ben al enkele jaren actief als docent in kunst en techniek voor diverse museale- & culturele instellingen.

Theater

Christie Knoef Cabaret

Christie Knoef

Ik ben Christi Knoef. Naast het runnen van mijn eigen bedrijf, waarin ik vooral werk als coach, geef ik les bij Oyfo in cabaret. Ik heb zelf cabaret gestudeerd, ben cabaretière en zangeres, en geef ook graag les in wat ik het allerliefste doe; grappen schrijven en grappen maken in het theater.

Marloes Willemsen Theater

Marloes Willemsen

Mijn naam is Marloes Willemsen. Ik geef theaterlessen bij Oyfo. Ik ben een opgewekt persoon en altijd in voor een lolletje. Van mijn hobby, theater en dans, heb ik mijn werk gemaakt. Met theater kun je alle kanten op als je maar durft te dromen. Mijn lessen zijn fun!

Nannette Lindenberg Theater

Nannette Lindenberg

Mijn naam is Nannette Lindenberg en ik ben Theatermaker. Tijdens mijn lessen is een open houding, en vertrouwen hebben in eigen creatieve kracht belangrijk. Ik speel (straat) theater en geef workshops aan jong en oud en train mensen uit de zorg. Ik houd van improvisatie theater omdat het een lach, verbazing en verwondering geeft.