Onze docenten

Muziek

Ad Smit Piano

Ad Smit

Allround piano leren spelen op alle niveaus van pop en jazz tot licht klassiek. Het afwisselende aan lesgeven is dat elke leerling anders is. Ik hou rekening met muzikale smaak en de belevingswereld van de leerlingen en ben een enthousiaste docent.

Anne-Marie ten Heggeler Big Bands, Trompet

Anne-Marie ten Heggeler

Ik vind het leuk om beginners de basistechnieken aan te leren en gevorderden verder te helpen met het ontwikkelen van hun muzikaliteit. Daarnaast werken we aan improvisatie en het spelen in een blaassectie.

Bart Siemerink Piano, keyboard, music production en theorie

Bart Siemerink

Mijn naam is Bart Siemerink. Bij Oyfo geef ik les in Music-Production, piano en keyboard. Ik heb elektronisch orgel, Music-Production en keyboards gestudeerd aan het Conservatorium in Enschede. Daarnaast ben ik ook actief bij het produceren van E(lectronic)D(ance) M(usic). Muziek maken met de computer net als David Guetta, Afrojack, Avicii.

Bram van der Beek Zang, koren

Bram van der Beek

Samen met de leerling werk ik als zanger/pedagoog aan interpretatie, expressie en alles op het gebied van zangtechniek. Ik vind het heerlijk om te werken in een organisatie als Oyfo die zijn vleugels uitslaat. Daarnaast ben ik werkzaam als koor- en orkestdirigent en cursusleider in het buitenland.

Brigit Huiskes Muziekwerkplaats

Brigit Huiskes

Met heel veel plezier gaf ik jarenlang muziekles op basisscholen in Oldenzaal en Hengelo. Ik ken verschrikkelijk veel liedjes die ik graag op gitaar begeleidt. Ik hou heel erg van klassieke piano- en koormuziek, maar gebruik in mijn lessen vaak popmuziek en laat de leerlingen ritmes meespelen met ritmestokken. Stilzitten is er in mijn lessen niet bij, ik hou van dansen, bewegen op muziek en body-percussion. Ik ben koordirigent van twee kerkkoren en in mijn vrije tijd verteller van verhalen.

Carla Nieuwenhuis Piano

Carla Nieuwenhuis

Ik ben Carla Nieuwenhuis en ik geef pianoles bij Oyfo. Mensen van alle leeftijden (van 6 tot 60+) begeleiden in hun muzikale pad op de piano is voor mij een uitdaging. Iedere leerling krijgt de kans zich op eigen wijze te ontplooien, en dat maakt het lesgeven heel afwisselend. Naast pianodocent ben ik vertegenwoordiger van de sectie toetsen en OR-lid.

Christian Kuiper Gitaar

Christian Kuiper

Ik werk met leerlingen graag aan een goede basis om daarmee de veelzijdigheid van dit mooie instrument te ontdekken. Samen gaan we op zoek naar jouw eigen smaak en stijl. Naast Oyfo werk ik bij muziekschool Gronau en speel ik als gitarist bij Grupo d’Aro en Wild Honey Acoustic Trio.

Dianne Heino-Plomp Muziekwerkplaats

Dianne Heino-Plomp

Ik ben docent muziek en geef met veel plezier de lessen Muziekwerkplaats bij Oyfo. Verder werk ik ook nog op een basisschool in Hengelo en bij de muziekschool in Haaksbergen. Bij de Muziekwerkplaats gaan we zingen, dansen, doen we muziekspelletjes en
proberen alle muziekinstrumenten uit. Op een leuke manier leren over muziek vind ik belangrijk. Samen muziek maken is een feestje!

Egbert van Groningen Trombone

Egbert van Groningen

Trombone is een super veelzijdig instrument; klassiek, jazz, pop, in veel stijlen kom je de trombone tegen. Ik vind het superleuk om mijn leerlingen hier allemaal mee kennis te laten maken. Het is mooi om te zien dat een leerling steeds beter zijn instrument beheerst. En dat op mijn favoriete instrument!

Elze Abelen Piano

Elze Abelen

Mijn naam is Elze Abelen en ik geef met heel veel plezier pianoles bij Oyfo.
Piano is een heel veelzijdig instrument waarmee je alle soorten muziek kunt spelen, alleen of samen. Ik vind het erg leuk om te zien hoe je door muziekles allerlei vaardigheden leert die je ook buiten de muziekschool goed kunt gebruiken.

Eric Mohede Akoestisch gitaar

Eric Mohede

De lessen die ik geef zijn breed georiënteerd. Het idee achter deze opzet is om de leerlingen zoveel mogelijk kennis te laten maken met verschillende muziekstijlen. Het mooie van mijn vak is de leerlingen te enthousiasmeren en hen te helpen bij het ontwikkelen tot de muzikant/gitarist die hij of zij wil worden.

Esther Nijholt Cello

Esther Nijholt

Ik ben Esther Nijholt. Ik wil je laten ervaren hoe geweldig het is om cello te leren spelen, je in dat proces te begeleiden en samen te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Folkert Buis Slagwerk, drums

Folkert Buis

Mijn naam is Folkert Buis en ik geef slagwerk- en drumlessen bij Oyfo. Het leuke aan mijn vak is dat het zo divers is. Je kunt als drummer alle kanten op: in een band, in een orkest of bij een slagwerkgroep. En als je even geen zin hebt in drummen kun je je uitleven op een vibrafoon, marimba of djembé!

Ira Wunnekink Hobo

Ira Wunnekink

Ik geef al jaren met veel plezier hoboles aan jong en oud! Want je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.
Het is prachtig om te zien hoe ieder individu zich ontwikkeld met als doel zo mooi mogelijk hobo te leren spelen. Lesgeven is het mooiste wat er is. Mijn les is geslaagd als een leerling weer blij naar huis gaat.

Kimmy Reef Saxofoon

Kimmy Reef

Mijn naam is Kimmy Reef en ik ben als saxofoondocente werkzaam bij Oyfo Kunstenschool. Mijn liefde voor de saxofoon en het bespelen van dit mooie instrument breng ik graag met enthousiasme aan anderen over. Ik hoop je snel bij Oyfo te zien!

Lizelore Molier Viool

Lizelore Molier

Met veel plezier geef ik vioolles aan jong en oud.
Het is prachtig om de ontwikkeling te zien van het spelen van losse snaren op de viool naar het
spelen van een mooi muziekstuk.
Al vele jaren geef ik les maar bij Oyfo ben ik net begonnen en vind het een erg prettige en
mooie plek om te werken.
Mooi om jonge of gevorderden violisten te helpen ontwikkelen ieder op hun eigen niveau.

Maaike Bosscher Harp

Maaike Bosscher

Ik ben Maaike Bosscher en ik geef harplessen bij Oyfo. Ik word zelf erg blij van het spelen op mijn harp en ik vind het erg fijn om dat door te geven. Het is geweldig om iemand te helpen iets te bereiken waar hij of zij trots op mag zijn.

Manon Meijer Dwarsfluit

Manon Meijer

De dwarsfluit is een veelzijdig instrument. Het wordt veel in orkesten/ensembles ingezet, en er kunnen veel soorten muziek op worden gespeeld. Lesgeven blijft mij inspireren en boeien, bij iedere leerling, ongeacht leeftijd, telkens opnieuw. Het plezier hebben en samen muziek maken staan voorop. Enthousiast mijn eigen passie kunnen delen is super!

Marianne Bosch Klarinet

Marianne Bosch

Hoi, ik ben Marianne en werk als klarinetdocent bij Oyfo. De klarinet is een mooi en veelzijdig instrument: hij kan heel hoog en heel laag, heel hard en heel zacht en alles wat daar tussen zit. Kom je ook eens proberen?

Marieke Kroes Accordeon

Marieke Kroes

Volksmuziek, tango, jazz, pop, Bach: alles is mogelijk op een accordeon! Met veel plezier breng ik leerlingen van alle leeftijden op creatieve wijze met al dit moois in aanraking. Samen ontdekken we wat hun muzikale taal is en hoe je deze zo goed mogelijk kunt leren spreken.

Mariska Veringmeier Zangles & songwritingles

Mariska Veringmeier

Ik ben Mariska Veringmeier. Ik woon in Enschede en ben 24 jaar. Inmiddels heb ik heel wat ervaring in de muziek. Naast dat ik al 4 jaar zangles, songwritingles en cursussen geef ben ik ook artiest. Onder de naam Maris Mae breng ik country-folk muziek uit en treed ik regelmatig op met mijn band. Ik ben afgestudeerd van het ArtEZ Conservatorium en ben nog door gaan studeren voor een diploma in Docent Muziek. Ik hou van een positieve blik, grijp graag kansen aan en haal het liefste alles uit een dag. Ik hoop mijn enthousiasme voor muziek op je over te dragen.

Michel Kroese Contrabas

Michel Kroese

Ik ben een klassiek geschoold contrabassist. Al jaren ben ik met veel plezier verbonden aan het Symfonieorkest voor Overijssel, nu PHION genaamd. Bij OYFO geef ik enthousiast les om ons bijzondere vak door te geven en te vertellen over alle ins and outs van onze taak als basis van de muziek.

Natascha Vos Viool

Natascha Vos

Ik ben Natascha Vos en met veel plezier geef ik al vele jaren vioolles bij Oyfo. Hou je van de hoge strijkersklank en ben je tussen de 4 en 99 jaar? Dan is de viool met haar mooie klankkleuren misschien iets voor jou.
Hoop met veel enthousiasme te kunnen bijdragen aan een mooie muzikale ontwikkeling.

Nelleke Roozenbeek Muziek op Schoot, Muziek met Peuters

Nelleke Roozenbeek

Het is heel erg leuk om Muziek op Schoot en Muziek met Peuters te geven bij Oyfo.
Magisch om te zien hoe heel jonge kinderen reageren en openbloeien als ik ga zingen of op de fluit ga spelen.
Morgens vol mooie muziekmomenten met de allerkleinsten en hun ouders.

Nick Kerkhoff Basgitaar

Nick Kerkhoff

Geboren in Hengelo en afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium. Hier heb ik de opleiding Jazz&Pop gevolgd met als hoofdvak basgitaar. Als bassist ben ik actief in diverse bands, zowel live als in de studio. Daarnaast heb ik met verscheidene artiesten het podium mogen delen.
Werken met gemotiveerde leerlingen geeft mij veel energie. Iedere leerling is anders en heeft zijn of haar eigen denkwijze. Dit houdt het voor mij afwisselend en interessant.

Nora Volkert Zangeres/zangcoach

Nora Volkert

Ik ben (Eleo)nora Volkert, dirigent van het Hengelo’s Ochtend Koor. Een koor vind ik een interessante combinatie van samen zingen en sociaal gebeuren. Daarvan deel uitmaken is een boeiend avontuur. Het vinden van passend en afwisselend repertoire en het maken van arrangementen een leuke uitdaging.

Rianne Blaak-van den Berg Hoorn

Rianne Blaak-van den Berg

Liefde en passie! Dat is wat ik nog dagelijks voel als ik de hoorn in mijn handen heb. Als jong meisje ben ik besmet geraakt met dit heerlijke muziekvirus. Het is een voorrecht om dit te mogen doorgeven aan de leerlingen van Oyfo. Mijn naam is Rianne en het lijkt me leuk om jou te leren kennen!

Simone Ewouds Zang, aerobics

Simone Ewouds

Mijn naam is Simone Ewouds, ik ben zangdocente, geef aerobicslessen en treed zelf op in verschillende bezettingen. Alleen, als duo (Rebellious Rose) en ook in de band GeweldiGenoten. Ik heb gestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
Bij OYFO geef ik zanglessen en een uur Aerobicsles op maandag.

Suzanne van Berkum Fagot

Suzanne van Berkum

Ik ben Suzanne van Berkum en als fagotdocent verbonden aan Oyfo. Met veel plezier maak ik iedereen die gecharmeerd is door dit veelzijdige houten blaasinstrument wegwijs op de fagot. Met als doel om samen te kunnen spelen in orkesten en ensembles, iets waar ik zelf geen genoeg van kan krijgen!

Ties Roeleveld Elektrische gitaar

Ties Roeleveld

Hi allemaal, mijn naam is Ties Roeleveld. Ik ben gitarist, docent, componist en zanger. Het is mijn grote passie
om gitaar te spelen en muziek te maken, maar ook vooral om deze passie over te dragen aan anderen. Na het afronden van mijn studie aan de Popacademie in Enschede (2020) ben ik begonnen met lesgeven en tegenwoordig werk ik fulltime als gitaardocent op meerdere locaties en geef ik les aan elke leeftijd. Tijdens mijn lessen werken we samen aan jouw ontwikkeling als gitarist. Welke stijl je ook speelt en welke vraag je ook hebt, in mijn lessen kunnen we overal mee aan de slag!

Wouter Munsterman Piano

Wouter Munsterman

Mijn streven als pianodocent is leerlingen dichter bij hun instrument en de muziek te brengen. Hiervoor gebruik ik beproefde en nieuwe lesvormen. De lessen die ik geef zijn op maat gemaakt om de leerling zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Dans

Bart Hilhorst Dancemix, Hip Hop en Breakdance

Bart Hilhorst

Ik ben Bart, ook bekend als "RoBart de Robot". Als kind wilde ik altijd heel graag leren dansen. Vooral hip hop dansstijlen zoals breakdancing en robotics vond ik erg indrukwekkend. Uiteindelijk kreeg ik die kans en inmiddels dans ik al meer dan 23 jaar. Ik geef les in allerlei stijlen, zoals breakdancing, popping, streetdance en hip hop.

Marleen Hamer Dans

Marleen Hamer

Mijn naam is Marleen Hamer en ik ben al 32 jaar all round dansdocent en choreograaf (o.a. peuter- en kleuterdans, klassiek ballet, jazzdance en moderne dans) bij onder andere Oyfo Kunstenschool. In mijn lessen kun je je blijven ontwikkelen. Of je nu professioneel danser wil worden of gewoon lekker een uurtje wil dansen!

Roxaine Wessels Dans

Roxaine Wessels

Mijn naam is Roxaine Wessels, voor de meesten Rox. Ik geef Hiphop/streetdance bij Oyfo aan geweldig gemotiveerde kids. Een ieder in zijn eigen kracht. Ze geven mij wekelijks opnieuw energie door ze met “plezier” te zien groeien in dans. Dat maakt mij een trotse dansdocent.

Simone Ewouds Zang, aerobics

Simone Ewouds

Mijn naam is Simone Ewouds, ik ben zangdocente, geef aerobicslessen en treed zelf op in verschillende bezettingen. Alleen, als duo (Rebellious Rose) en ook in de band GeweldiGenoten. Ik heb gestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
Bij OYFO geef ik zanglessen en een uur Aerobicsles op maandag.

Beeldende kunst

Annemarie van Uden Glasvormgeving

Annemarie van Uden

Mijn naam is Annemarie van Uden en sinds 2012 werk ik als docent glasvormgeving bij Oyfo.
Werken met glas is een uitdaging en bij Oyfo heb je alle gelegenheid om dat te ontdekken!

Ben Kamphuis Programmeren en gamedesign

Ben Kamphuis

MEd: trainer-consultant, uitgever, lid van de kerngroep van de commissie Kunsteducatie Hengelo. Bij Oyfo geef ik les in gamedesign en programmeren. Rode draad in mijn werk zijn nieuwe media die constant vragen opnieuw naar je werk te kijken. Moet het anders? Kan het beter? Waarom doen we dit?

Bert Nijenhuis Beeldhouwen en bronsgieten

Bert Nijenhuis

Mijn naam is Bert Nijenhuis.
In 1983 heb ik bij Martin Stolk, bij Scheppende Handen Hengelo, een cursus bronsgieten mogen volgen. In 1984 ben ik afgestudeerd aan de AKI in Enschede, in beeldhouwen.

Beeldhouwen is een mooi vak en inhoudelijk heel divers en niet alleen vanwege het materiaal. Bronsgieten is een bijzonder ambacht. Met trots mag ik beide vakken doorgeven.

Bryan Rietman Schilderen

Bryan Rietman

In mijn lessen leer je verschillende schildertechnieken die je verder helpen om tot een eigen beeldtaal te komen. Door inzicht te verschaffen in zaken als vorm, tonaliteit, kleur, perspectief en materiaal. Mijn kennis heb ik opgedaan aan de Klassieke Academie waar ik lessen heb gevolgd bij o.a. Henk Helmantel en Matthijs Röling.

Dorothé Verberne Beeldende vorming, tekenen en schilderen

Dorothé Verberne

Wat ik zo leuk vind aan het lesgeven aan kinderen is de spontaniteit in hun werk. Dat je terugziet dat ze goed naar je uitleg hebben geluisterd. Het allermooiste is dat de kinderen plezier hebben in wat ze doen, en plezier blijven houden door de nieuwe dingen die ze van je leren.

Julius Visser Fotografie

Julius Visser

Julius Visser is afgestudeerd aan de AKI als fotograaf en momenteel werkzaam als fotograaf/vormgever binnen Visser & de Graef communicatie, waarvan hij mede-eigenaar is. Daarnaast geeft hij bij Oyfo enthousiast les in fotografie. Er is niets mooier om uit passie voor het vak te kunnen inspireren en daarin te delen met cursisten.

Ligita Brinkman Edelsmeden

Ligita Brinkman

Mijn naam is Ligita Brinkman. Als docent edelsmeden bij Oyfo deel ik mijn passie voor sieraden met mijn cursisten. Creatieve vrijheid en een oog voor detail vormen de basis waaruit de prachtigste werken ontstaan. Zien hoe mijn cursisten hun talenten samen ontwikkelen, dat is wat de lessen zo mooi maakt.

Ludmilla van der Spoel Keramiek

Ludmilla van der Spoel

Mijn naam is Ludmilla van der Spoel. Naast mijn beeldend kunstenaarschap ben ik docent keramiek bij Oyfo Kunstenschool. Al bijna mijn hele leven zit ik met mijn handen in de klei. De passie die ik voel voor dit magische materiaal deel ik graag met mijn cursisten. De mogelijkheden en technieken zijn oneindig groot. Of je nu een servies wilt maken of een vrij beeld, het kan allemaal. Misschien wil je je creativiteit aanboren en vergroten, dan help ik je graag op dit pad. Beginner of gevorderd, iedereen is welkom.

Paula Krom Houtwerkplaats, fashionLab

Paula Krom

Ik ben opgeleid als toegepast kunstenaar/modevormgever en docent beeldende kunst. Bij Oyfo geef ik de cursussen Houtwerkplaats voor kinderen en FashionLab voor tieners, verzorg educatief materiaal bij tentoonstellingen in ZaalZuid en ben veel op scholen in Hengelo te vinden om in de klas kunstlessen te verzorgen.

Persheng Warzandegan Tekenen, schilderen, keramiek

Persheng Warzandegan

Mijn naam is Persheng Warzandegen, geboren in Iran, en in 1995 afgestudeerd aan de AKI in schilderen, fotografie, keramiek en ruimtelijk werk. Ik geef inmiddels 22 jaar les bij Oyfo in tekenen, schilderen en keramiek. Van figuratief tot abstract voor beginners en gevorderden die op een avontuurlijke manier hun eigen visie willen ontwikkelen.

Theater

Marieke Hagemans Theater

Marieke Hagemans

Hoi, ik ben Marieke Hagemans en ben allround theatermaker. Ik ben gespecialiseerd in improvisatietheater, zowel korte als lange improvisaties.
Ik heb jarenlang bij Tante Pieks Visite gespeeld in Enschede en ik heb veel theatersportgroepen begeleid. Momenteel werk ik als dramadocent bij Saxion Pabo Enschede en Deventer. Ik doe ook onderzoek naar kansengelijkheid via taal door middel van drama. Daarnaast ben ik gastdocent bij theatersport-verenigingen door heel Nederland.

Renee Schepers Theater

Renee Schepers

Ik ben Renee Schepers, musical-docent onder andere bij Oyfo. Daarnaast geef ik nog zanglessen vanuit mijn zangstudio, maak ik voorstellingen, ben ik singer-songwriter en treed ik op.
Ik vind het super leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun talent en plezier in theater en zang.
Naast dat ik het leuk vind je iets te leren, vind ik het ook heel belangrijk dat je er vooral plezier in hebt en vertrouwen ontwikkelt in jezelf!

Stephanie Bisschops

Stephanie Bisschops

Ik ben Stephanie, ik heb een musicalopleiding in Den Haag afgerond, een jaar cabaret/kleinkunst gestudeerd en ben vervolgens afgestudeerd als theaterdocent en theatermaker aan ArtEZ in Zwolle. Naast mijn werkzaamheden bij Oyfo werk ik op een middelbare school als theaterdocent en geef ik musical- en theaterlessen bij de Theatermakerij en Kaliber Kunstenschool. Hier maak en regisseer ik ook voorstellingen. Daarnaast zing ik in een ska band.