Theatersport

Bij de korte cursus Theatersport voor volwassenen maak je kennis met theatersport: een theatervorm waarbij het draait om improvisatie.

Elke week werk je aan de basis én de verdieping van improvisatietheater. Daarbij gaan we op zoek naar onze verbeeldingskracht en het opsporen en opheffen van blokkades die onze verbeeldingskracht in de weg staan.

 

De lessen richten zich op elementaire spelvaardigheden. Zo wordt er onder andere aandacht geschonken aan samenspel, gebruik van fantasie en verhaalopbouw. We werken aan accepteren (doorspelen op wat de tegenspeler aangeeft), associëren (verder spelen op wat je tegenspeler aangeeft) en vooral veel plezier hebben!
 

Op deze manier krijg je stapje voor stapje aangereikt wat je nodig hebt om een mooie scène neer te zetten. Samenwerking, accepteren van elkaars ideeën en fouten durven maken is namelijk de kracht van improviseren. Wie wil dat niet leren? Je hebt er in het dagelijkse leven ook profijt van.

Theatersport

Leeftijd: Volwassenen
Locaties: Hazemeijer
Start datum: 26 februari 2024
Cursusgeld: 135,00 (8 lessen)
Lestijden

Maandagavond 20.00-22.00 uur

* Het is helaas niet mogelijk om een proefles te volgen bij korte cursussen of workshops

Tarieven, voorwaarden & kortingen

Korte cursus Theatersport voor volwassenen (8 lessen): € 135,00

Kortingsregeling 2023-2024

Docenten

Marieke Hagemans Theater

Marieke Hagemans

Hoi, ik ben Marieke Hagemans en ben allround theatermaker. Ik ben gespecialiseerd in improvisatietheater, zowel korte als lange improvisaties.
Ik heb jarenlang bij Tante Pieks Visite gespeeld in Enschede en ik heb veel theatersportgroepen begeleid. Momenteel werk ik als dramadocent bij Saxion Pabo Enschede en Deventer. Ik doe ook onderzoek naar kansengelijkheid via taal door middel van drama. Daarnaast ben ik gastdocent bij theatersport-verenigingen door heel Nederland.