Klassieke schildertechnieken

Leer schilderen als de grote meesters! Een kunstschilder blijft altijd zoeken: naar inspiratie, maar ook naar betere schildertechnieken om zichzelf uit te drukken.

Om met zeggingskracht te schilderen wil je kunnen vertrouwen op een basis van goede schildertechniek. Docent Bryan Rietman is figuratief kunstenaar. Hij deelt in deze cursus zijn kennis van beproefde, traditionele schildertechnieken. Je leert op het doek overgangen in kleur en toon te maken (‘nat in nat’) en laag voor laag de voorstelling op te bouwen. Na het technische gedeelte richt je je op het schilderen naar waarneming.

 

Je werkt in eerste instantie naar voorbeelden van meesters als Velázquez, Rembrandt, Israëls, Sorolla, Monet en Sargent. Je krijgt informatie over kenmerkende werkwijzen van grote schilders en oefent die in de lessen. Waarom zet Israëls juist op die ene plek een toets verf? Waarom gebruikt Monet nu juist die kleuren? Inzicht hierin versterkt jouw eigen beslissingen als schilder.

 

In deze video legt Bryan uit over het alla prima schilderen ('nat in nat') van een stilleven.

Klassieke schildertechnieken

Leeftijd: Volwassenen
Locaties: Hazemeijer
Instroom hele jaar mogelijk!
Cursusgeld: €24,39 p.les (<21 jr) / €31,94 p.les (>21 jr)
Kijk bij tarieven, voorwaarden en kortingen voor de mogelijkheden
Lestijden

Maandagochtend 10.00 - 13.00 uur (beperkt)
Maandagavond 19.00 - 22.00 uur (vol) 
Dinsdagavond 19.00-22.00 uur (vol)
Woensdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur (vol)
Donderdagochtend 9.30-12.30 uur (vol)

Het cursusjaar start begin september en loopt door tot en met mei.

** Heb je belangstelling, stuur dan een mail met je gegevens naar info@oyfo.nl  of vul het proefles-formulier in. We plaatsen je naam op de wachtlijst!


 

Tarieven, voorwaarden en kortingen

Wat kost mijn les? Kan ik ook korting krijgen? Wat als ik een keer niet naar mijn les kan komen?
Je vindt het antwoord hier!
 

Tarieven beeldend 2023-2024
Kortingsregeling 2023-2024
Algemene voorwaarden Oyfo Kunstenschool

Docenten

Bryan Rietman Schilderen

Bryan Rietman

In mijn lessen leer je verschillende schildertechnieken die je verder helpen om tot een eigen beeldtaal te komen. Door inzicht te verschaffen in zaken als vorm, tonaliteit, kleur, perspectief en materiaal. Mijn kennis heb ik opgedaan aan de Klassieke Academie waar ik lessen heb gevolgd bij o.a. Henk Helmantel en Matthijs Röling.