Kleiwerkplaats

Vormen, kleuren en bakken! Met klei kun je prachtige dingen maken: gekke fantasiedieren, een kasteeltoren, een heuse bloemenvaas of je eigen theekop.

Eerst leer je hoe je met chamotteklei moet werken. Er is witte of gele klei waarmee je een basisvorm boetseert. Met glazuur maak je je werk waterdicht en krijgt het kleur.

Een werkstuk van klei wordt hard als steen, als je het bakt in de oven. Hoe heet die oven is, dat maakt veel verschil in hoe je werkstuk er straks uitziet. Je leert je kunstwerk ook beschilderen met gekleurde kleislip of kleurpigmenten om het nog mooier te maken. Werken met klei kan heel verslavend zijn!

 

Je ontdekt vooral hoe leuk het is om te werken met al die verschillende technieken en je creatief helemaal uit te leven. Aan het einde van het jaar is er een tentoonstelling waar iedereen jouw kunstwerk kan komen bewonderen!

Vormen, kleuren en bakken!

Leeftijd: 7-12 jaar
Locaties: Hazemeijer
Instroom hele jaar mogelijk!
Cursusgeld: €26,61 per maand
Kijk bij tarieven, voorwaarden en kortingen voor de mogelijkheden
Lestijden

Dinsdagmiddag 16.00 - 17.30 uur, deze les wordt tijdelijk gegeven door Martine Evenhuis

 

Komt dit tijdstip niet goed uit, neem dan contact op met Oyfo Kunstenschool. Samen kijken we wat er mogelijk is.

Tarieven, voorwaarden en kortingen

Wat kost mijn les? Kan ik ook korting krijgen? Wat als ik een keer niet kan komen?

Je vindt het antwoord hier!

Tarieven beeldend 2021-2022

Kortingsregeling 2021-2022

Algemene voorwaarden Oyfo Kunstenschool

Docenten

Ludmilla van der Spoel

Martine Evenhuis Kleiwerkplaats

Martine Evenhuis

In 2003 voltooide ik de opleiding Pabo. Na twee jaar op verschillende scholen te hebben ingevallen besloot ik om weer te gaan studeren. In 2009 ben afgestudeerd aan ArtEZ aan de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving. Na mijn opleiding ben ik als zzp’er aan het werk gegaan en heb verschillende workshops gegeven. Van kunstprojecten tot creatieve activiteiten op de BSO. Daarnaast heb ik gedurende een half jaar tekenen, handvaardigheid en ckv op het OSG Erasmus gegeven.
De afgelopen 5 jaar heb ik de vakken beeld en media, tekenen, handvaardigheid en toegepaste techniek op het Pius X gegeven. Tussendoor heb ik kinderfeestjes en op scholen kunsteducatie gegeven. Nu volg ik mijn droom om anderen te inspireren in mijn atelier maar ook daarbuiten.