Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia is één van de oudste amateur symfonieorkesten van Nederland. Het werd in 1863 in Almelo opgericht, maar tegenwoordig repeteert het orkest in Hengelo en is het een echt regio-orkest. Het bestaat uit ca. 52 enthousiaste leden, die elke week onder leiding van vaste dirigent Luïs Andrade aan een uitdagend en afwisselend programma werken. Twee keer per jaar brengt het orkest een eigen programma ten gehore. Daarnaast verleent het af en toe zijn medewerking aan concerten van koren uit de wijde omgeving.


Naast de kwalitatieve en muzikale drijfveren speelt ook de gezelligheid een grote rol bij onze musici. Eén keer per jaar wordt er met en voor elkaar bij een van de leden thuis kamermuziek gemaakt. Ook dan wordt de inwendige mens niet vergeten.

 

Meespelen?
Mocht je zelf zin hebben gekregen om mee te spelen, kom dan naar een repetitieavond en repeteer eens mee. Of neem eerst contact op met onze orkestchef, An van Breukelen, en maak een afspraak. Wij zullen je met open armen ontvangen en mocht het wederzijds klikken dan zou je binnenkort zomaar lid kunnen zijn van het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia.


Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia
Contact: An van Breukelen, orkestchef (074-2568242)
Email: orkestchef@ksocecilia.nl
Secretaris: René Maarleveld (06-22740725)
Email: secretaris@ksocecilia.nl
www.ksocecilia.nl

Repetities: Gymzaal Gerststraat 1 Hengelo: maandagavond van 19.45 – 22.15 uur