INtrodans INjectie IN Hengelo

12 maart

Schouwburg Hengelo en dansgezelschap Introdans organiseren samen het dansproject “INtrodans INjectie IN Hengelo”. Drie dansgroepen met uiteenlopende dansstijlen maken kennis met Introdans en werken, samen met een docent van Introdans, aan een Introdans-choreografie. Het eindresultaat wordt gepresenteerd tijdens een voorstelling in Schouwburg Hengelo op 12 maart.

 

Drie dansgroepen zijn de uitdaging aangegaan en hebben meegedaan aan “INtrodans INjectie IN Hengelo”:
- Dans naar Balans uit Borne (groep voor dansers met Parkinson, MS of Reuma)
- De dansmarietjes van J.C.V. Hatsjikidee uit Haaksbergen
- Een gemengde dansgroep van Oyfo uit Hengelo, met dansers van verschillende leeftijden die verschillende dansstijlen beoefenen.

 

Choreograaf Chantal de Vries (Introdans Interactie) bereidde de dansinjectie voor: een basischoreografie, geïnspireerd op het repertoire en dansidioom van Introdans. Docenten van Introdans Interactie hebben deze basischoreografie, met daarin een aantal vaste elementen zoals het vloerpatroon en de muziek, met de dansgroepen ingestudeerd. Daarna was het aan de dansgroepen om deze basischoreografie te customizen en het daarmee hun eigen dansstuk te maken. Het project eindigt met deze grote eindpresentatie waar alle deelnemende dansgroepen hun versie van de choreografie opvoeren.

 

Kaarten voor de voorstelling kosten 2,50 en zijn te bestellen via Schouwburg Hengelo.