Oyfo bij Krang Festival

26 mei 2022

Kom op donderdag 26 mei langs bij onze Oyfo-tent op het KRANG festival bij de Houtmaat in Hengelo. De gehele dag zijn er verschillende activiteiten en workshops waaraan jij kunt deelnemen. Of jij nu van kunst, techniek, muziek of dans houdt, aan alles is gedacht! Om 11 uur trappen de Big Bandits af met een optreden op het gazon op de Speelweide. Om 12 uur volgt hier een optreden van de Big Bang.

Big Bandits op de Speelweide

Om 11 uur geeft de Big Bandits een optreden op de Speelweide. Deze jonge big band swingt al hartstikke goed. De meeste leerlingen zijn tussen de 12 en 16 jaar en weten wat mooi muziek maken is. Ze spelen een mix van jazz, pop- en funk repertoire met o.a. stukken van James Brown, the Soul Rebels, Amy Winehouse en Frank Sinatra.

Big Bang op de Speelweide

Om 12 uur volgt de Big Bang met een optreden op deze zelfde Speelweide. Beide bands worden begeleid door trompetdocent Anne-Marie ten Heggeler. Deze jeugdige bigband maakt muziek op hoog niveau. De muzikanten zijn tussen de 15 en 24 jaar en hebben energie voor 10. In 2018 wonnen ze de 1e prijs op het Prinses Christina Jazz Concours en ze zijn regelmatig te vinden op diverse podia. Met jaarlijkse optredens op het Big Band Festival Goor, BAM! Festival en diverse feestjes spelen ze moderne muziek die garant staat voor heel veel speel- en luisterplezier.

In de Oyfo-tent worden een drietal activiteiten aangeboden:

Maak je eigen stempel

Van 11.00 - 17.00 uur

Maak met verschillende materialen je eigen hoogdruk. Je gaat vormen knippen van de verschillende materialen en deze vormen plak je op een ander stuk karton (je printplaat). Rol inkt over de geplakte vormen. Druk een vel papier boven op de ingerolde vormen en maak een afdruk.

Kinetisch zand

Van 11.00 - 19.00 uur

"Is het zand? klei? deeg? Nee, het is ‘Kinetisch zand’ en het valt eigenlijk niet uit te leggen wat het is. ‘Kinetisch zand’ wordt ook wel eens magnetisch zand genoemd, maar daar heeft het eigenlijk niets mee te maken! Met ‘Kinetisch zand’ kun je urenlang spelen. Zand waarmee je kunt kleien, vormpjes kunt maken, dat toch nooit uitdroogt, niet giftig is en lijkt te leven als je het in beweging brengt. Eigenlijk moet je het zelf zien, voelen en proberen…. Door de unieke samenstelling blijft het zand goed bijeen.

Wat kun je doen met ‘Kinetisch zand’? Met dit zand kunnen kinderen lekker kneden en zelfs vormpjes maken, maar het materiaal voelt toch anders dan klei of modder. Het lijkt nog het meest op droge modder.

Hoe maak je ‘Kinetisch zand’? We nodigen de kinderen uit om zelf ‘Kinetisch zand’ maken en te ervaren hoe het zand bij elkaar blijft. Je mag na afloop van de workshop jezelf gemaakte ‘Kinetisch zand’ mee naar huis nemen en je kan er verder mee bouwen en maken wat je zelf bedenkt.

Tinkeren

Van 12.00 - 18.00 uur

Tijdens het Tinkeren maak je je eigen bewegende voertuig of object. Tijdens de workshop ga je experimenteren, ontwerpen, maken, spelen en werken met verschillende materialen. Zo ontdek jij welke materialen je het beste kunt gebruiken en hoe je ze gebruikt.

Buiten de tent vinden er twee workshops plaats:

Dans

Tijdens de dansworkshop op het KRANG festival gaat er vooral lekker gedansd worden en maken we samen heel veel plezier! De workshop wordt begonnen met een warming-up en daarna word je een klein stukje dans aangeleerd. Er wordt afgesloten met een leuk dansspelletje. Vind jij dansen leuk en wil jij lekker dansen en je dansmoves laten zien? Doe dan vooral mee! De workshop duurt 30 minuten en vindt plaats op de volgende tijdstippen: 14.30 – 15.00 & 15.30 – 16.00.

Muziek

Tijdens de muziekworkshop wordt er een keukenorkest gemaakt! Met potten en pannen, lepels en ander keukengerei wordt er op zoek gegaan naar spannende klanken. Doe jij mee? De workshop duurt 30 minuten en vindt plaats op de volgende tijdstippen: 12.00 – 12.30 & 13.30 – 14.00.

Praktisch:

Datum: Hemelvaartsdag 26 mei; 11.00 - 19.00 uur

Entree: Gratis

Locatie: Stadspark Weusthag – Buitenplaats De Houtmaat, Houtmaatweg 9, 7556 PC Hengelo

Parkeren: Kom op de fiets! Er zijn verschillende fietsenstallingen waar je je fiets kwijt kunt. Mocht je met de auto komen, dan betaal je € 5,- per auto.

Bekijk hier de website van KRANG voor meer informatie en het gehele programma.